Zkušenosti s výběrovým řízením ve společnosti Penny Market

Po nějaké době se na mne usmálo štěstí a 16. září 2016 mi v poledne zazvonil mobil. Z druhého konce se ozval personalista ze společnosti Penny Market a zeptal se mne, zda bych měla zájem u nich pracovat. Měla jsem obrovskou radost, protože se ozval sám od sebe na základě mého životopisu, který jsem poslala již v červenci na jinou pozici.

Cesta na pohovor

20. září 2016 jsem vyrazila na výběrové řízení do sídla společnosti Penny Market. Říkala jsem si, že sedadlo 111 ve voze číslo 1 by mi mohlo přinést štěstí.

Dopravní spojení do sídla Penny Marketu má jednu nevýhodu, neboť se nachází jednu zastávku za pásmem Prahy, takže jízdenka z metra mi v navazujícím autobuse neplatila. Po 7 minutách jízdy autobusem jsem vystoupila přímo před sídlem společnosti spojeným se skladem. Pohovor mi bohužel začínal až za hodinu a půl a okolí tvořila pouze pole se sklady, takže jsem tam čekala v zimě na zastávce.

Vstup do areálu společnosti Penny Market

Necelou půlhodinu před uvedeným začátkem pohovoru jsem se přes vrátnici vydala dovnitř. Na vrátnici po mne chtěli občanský průkaz a vydali mi kartu pro návštěvy, s kterou jsem přešla přes turnikety.

V samotné budově se nacházela recepce, na které mi paní dala k vyplnění dotazník uchazeče o zaměstnání.

Průběh 1. kola výběrového řízení

V daném čase pro nás přišel pán z HR a zavedl nás do malé zasedací místnosti. Píši nás, jelikož tam se mnou byla ještě jedna slečna. Za chvíli se k nám přidaly dvě paní z oddělení marketingu a poté začal pohovor.

Nejprve nám byla představena pozice, kterou jsem začala zbožňovat. Po vyslechnutí podrobností jsem si věřila, že jsem ten správný člověk na danou pozici.

Poté jsme se měly představit a prvního slova využila má soupeřka. Po krátkém představení se nás pan personalista ptal na přeskáčku na různé otázky z našeho školního a profesního života. Následovala hra, ve které nám pokládal otázky, aby zjistil, zda máme nějaký přehled o retailu. Nevadilo, že jsme vše nevěděly, protože nám pomáhal naleznout správnou odpověď. Podle mého názoru testoval naše logické myšlení.

V průběhu byly položeny také otázky týkající se informací o společnosti a samozřejmě proč bychom chtěly pracovat pro řetězec Penny Market.

Musím říct, že to pro mne byl jeden z nejpříjemnějších pohovorů, který jsem zažila. Ale na druhou stranu jsem udělala chybu. Moc jsem tu pozici chtěla získat a mým nadšením jsem důvod, proč chci pracovat právě zde, odprezentovala špatně a poté mi nebyl dán prostor můj projev dostatečně doplnit.

Průběh 2. kola výběrového řízení

Druhé kolo výběrového řízení mne celkem šokovalo, neboť jsem měla říct akorát pár slov o sobě a opět vyslovit důvod, proč chci pracovat právě pro společnost Penny Market. Jediný rozdíl oproti 1. kolu byl v tom, že jsem tam tentokrát seděla sama před personalistou a vedoucí marketingového oddělení. Po 15 minutách jsem byla hotová a mohla se vydat zpátky domů.

Oznámení výsledku výběrového řízení

S oznámením výsledku výběrového řízení se opozdili o dva dny, neboť paní vedoucí nečekaně odcestovala.

Vzhledem k tomu, že mi byl sdělen negativní výsledek výběrového řízení, dovolila jsem si požádat o zpětnou vazbu, která mi byla telefonicky sdělena do 5 minut od zaslání e-mailu. Takže rychlovka 🙂