Zkušenosti s výběrovým řízením ve společnosti Nutrend

Vzhledem k tomu, že o práci ve společnosti Nutrend jsem měla velký zájem, rozhodla jsem se tam zajet osobně. Druhým důvodem bylo to, že životopisy se dle webových stránek firmy měly posílat na e-mail recepce, což mi přijde prapodivné vzhledem k tomu, jak významná společnost to dle mého názoru je.

V lobby mne přivítala příjemná recepční, jejíž snahou bylo sehnat některého z personalistů, nicméně se jí to nepodařilo a poslala mne domů s tím, že CV mám poslat na e-mail. Takže nakonec jsem stejně byla nucena svůj životopis poslat na obecný e-mail recepce.

1. kolo výběrového řízení

Nedlouho po odeslání CV mi volala přímo paní majitelka s tím, že by se se mnou ráda potkala. Byla jsem nejvíc šťastná a s radostí se dostavila na 1. kolo pohovoru na vysněnou pozici Manažera divize Active Lifestyle. K mému překvapení se 1. kolo odehrálo v ještě neotevřeném komplexu Nutrend World, který mne naprosto oslnil svým designem. Jsem totiž milovníkem kvalitní architektury a designu a doteď jsem na sebe naštvaná, že touto cestou nesměřovaly moje studijní kroky. Možná také díky tomu jsme si s paní majitelkou sedly a neskutečně dobře si popovídaly nejen o mých profesních zkušenostech.

2. kolo výběrového řízení

Na základě úspěšného 1. kola jsem byla pozvána do 2. kola výběrového řízení, které bylo založené na psychotestech. Na nich byli přítomni ještě další 3 kandidáti, avšak na různé pozice. Testy zaměřené na psychiku i logické myšlení trvaly celé dopoledne a byly vedeny psychologem.

Komplexní vyhodnocení testů jsme obdrželi do týdne, jejichž závěrem bylo zhodnocení, zda nás pan psycholog doporučuje pro danou pozici nebo ne. I když mi pan psycholog napsal, že ještě nezažil nikoho s tak vysokým výsledkem logických testů, ničemu mi to nepomohlo, neboť v posledním kole mne čekalo testování z angličtiny.

3. kolo výběrového řízení

Jak už to tak bývá, opět jsem dostala sáhodlouhé zadání domácího úkolu. 4 úkoly ještě navíc byly specifikované laikem, takže jsem nepochopila, co mám přesně udělat. Když jsem se zeptala 6 lidí, ať už s vysokoškolským diplomem či bez něj, každý mi řekl, že by udělal něco jiného. Proto jsem se chtěla obrátit přímo na paní majitelku, ale ta mi nebrala telefon a na recepci mi také neporadili.

Nezbylo mi tedy nic jiného než zpracovat úkoly dle svého uvážení. Zabralo mi to několik dní práce a když nastal onen den, byla jsem jako na trní. Prezentovat v angličtině, která mi není souzena se naučit, je pro mne peklo. V každém případě jsem tam šla a věřila, že to dopadne dobře, ale nedopadlo, neboť mne nepřijali. Takže spoustu práce opět vyšlo vniveč.