Trip do národního parku Joshua Tree v USA

Po dni stráveném v Údolí smrti (Death Valley) jsme se z Ridgecrestu vydali do národního parku Joshua Tree, do kterého zasahuje pohoří Little San Bernardino, Mohavská (Mojave Desert) a Coloradská poušť (Colorado Desert).

Hranici národního parku jsme překročili skrz West Entrance Station od obce Joshua Tree po ulici Park Boulevard. Okénko, kde se běžně platí za vjezd do národního parku, bylo zavřené. Nicméně jsme nic neušetřili, jelikož máme zakoupenou roční vstupenku do národních parků (America the Beautiful Pass). Zároveň jsme díky této skutečnosti nedostali mapu národního parku, která je poměrně důležitá kvůli absenci mobilního signálu.

V národním parku není mobilní signál.

Ve West Entrance Station je také téměř poslední možnost využít pítka a splachovacích toalet s umyvadly, neboť v parku se již nachází pouze suchá WC. Výjimkou je například Cottonwood Campground, kde toto vybavení mělo být.

Mapy parku, trailů a lezeckých tras v PDF či JPG formátech si můžete stáhnout na této stránce.

Vezměte si s sebou dostatek vody.

Po chvíli se před námi objevily kouzelné skalní útvary doplněné o Joshua tree neboli juky krátkolisté. Žluté skály s těmito netradičními stromy tvořily dechberoucí scenérie.

Hidden Valley

První delší zastávku jsme udělali v Hidden Valley. Nicméně kvůli vysokým teplotám jsme Hidden Valley Nature Trail po chvíli vzdali a vrátili se zpět do klimatizovaného auta.

Nepodceňujte vysoké teploty a berte si všude s sebou dostatek pití.

Poodjeli jsme o kousek dál do piknikové zóny Hidden Valley Picnic Area, kde je k dispozici posezení i grily.

Barker Dam

Dále jsme sjeli z hlavní silnice na Barker Dam Road a zastavili u Barker Dam Nature Trail. Plni očekávání, že v pouštní krajině spatříme přehradu, jsme se vydali na trail. Byla to opravdu nádherná vycházka, která nebyla nijak zvlášť dlouhá. V okolí bylo možné spatřit kaktusy a mnoho dalších rostlin, avšak již po odkvětu. Proto se tento národní park doporučuje navštívit od února do května, kdy všechno kvete.

Big Horn Pass Road

Po krátké vycházce jsme pokračovali silnicí Queen Valley Road a poté prašnou silnicí Big Horn Pass Road. Jednalo se o úzkou nijak nezpevněnou silnici, takže jízda byla opravdovým zážitkem, jelikož krajina začala pustnout.

Cholla Cactus Garden

Poté jsme se opět napojili na hlavní Park Boulevard a z ní na Pinto Basin Road, ze kterých již byla viditelná pouze pouštní krajina a vzdálené hory. Nicméně jeden úsek, který se nazývá Cholla Cactus Garden, byl opět úchvatný, neboť opuncie Cylindropuntia bigelovii anglicky Teddybear cholla z krajiny vytvořily nádhernou podívanou.

Poslední zajímavostí byly fialově kvetoucí stromy zvané smoketree (Psorothamnus spinosus).

Zvířata

Park je domovem mnoha druhů zvířat, včetně jedovatých hadů a pavouků či škorpiónů, proto při svých badatelských procházkách buďte obezřetní. My jsme potkali akorát jednoho nějakého hlodavce, ale na druhou stranu jsme se příliš nevzdalovali od parkovišť.

Kdo bude mít štěstí, může narazit na želvu Agassiziovu. Žijí tu různí ptáci. hlodavci, kojoti, netopýři, pumy, rysi, ovce aj.

Co jsme měli navštívit v Joshua Tree National Park

Velmi mne mrzí, že jsme vynechali trail Wall Street Mill, kde se nachází pozůstatky po zpracování zlaté rudy, Lost Horse Mine, kde se nacházel zlatorudný důl, Arch Rock s kamenným mostem a také zastávku ve Skull Rock, kde se nachází kámen připomínající lebku. Seznam všech trailů v Joshua Tree národním parku naleznete zde.

Dále by vás třeba mohla zajímat oblast Covington Flats, kde rostou nejvyšší Joshua Tree a dá se odtud jít na vrchol Eureka, který nabízí výhled na Palm Springs, Morongo Basin a okolní hory.

V Indian Cove byste během jara a brzkého podzimu mohli spatřit pouštní želvy. Oblast je oblíbená horolezci a nachází se tu kemp.