Zkušenosti s modalovými ručníky Soft Cotton

Do nového domova jsme hledali kvalitní ručníky, které by nám poskytly komfort i odpovídají design.

Po dlouhém zkoumání jsme se rozhodli pro ručníky z řady DELUXE z prémiové bavlny s obsahem modalu od společnosti Soft Cotton.

Před prvním použitím

Ručníky se do vašich rukou dostanou přímo z tkalcovského stavu, což znamená, že je nutné je nejprve samostatně vyprat, aby došlo k nepatrnému sražení, čímž se jednotlivá očka pevně uchytí do tkaniny a nebude tedy tak jednoduché vytáhnout očko například prstenem, zalomeným nehtem atd.

Tyto ručníky se mají prát na 40 °C a nedoporučuje se používání aviváže, která vyplňuje mezery na tkanině a snižuje tak savost ručníků.

Osobní zkušenost

Doposud jsme používali ty nejobyčejnější ručníky, takže první použití modalové osušky pro nás bylo neskutečným zážitkem. Něco tak hebkého naše pokožka ještě nezažila.

Ručníky mají vysokou gramáž, perfektně sají i hřejí a po vyprání zatím neztratily barvu. Prodejce ovšem uvádí doživotní záruku na barvu, takže neočekávám, že by barvu někdy měly ztratit. Jedná se o nejlepší ručníky, které jsem doposud zažila.

Ručníky peru v ekologicky šetrném tekutém pracím prostředku bez aviváže a dávám je do sušičky.

Všímavější návštěvy se nás ptají, co to máme za ručníky, že jsou neskutečně jemné a huňaté.

Jediným zklamáním byla barevnost ručníků a osušek. Do nového domova jsme si pořizovali celé sady malých a velkých ručníků včetně osušek, jenže z nějakého prapodivného důvodu nemají všechny stejnou barvu. Chtěla jsem bílou, šedou a růžovou sadu. Nicméně růžová není růžová, ale béžová. A v šedé sadě má každá velikost ručníku jiný odstín, což mne opravdu naštvalo.

Značka Soft Cotton je ochrannou známkou francouzské společnosti, ale ručníky jsou vyráběné v Turecku.