Výroba vánočního přání s baňkami

Chladné večery a brzká tma jsou ideální příležitostí k tomu začít tvořit vánoční přání. Věřte nebo ne, nepotřebujete k tomu skoro nic a váš umělecký um se rovněž může blížit nule. Mým heslem je čistý design a jednoduchost. Pojďme si tedy ukázat, jak snadno vyrobit přání, která potěší každou lidskou bytost.

Co budeme potřebovat?

  • Tvrdý papír
  • Stuha, lýko, jutový provázek či cokoliv na mašličku
  • Barevný papír nebo balicí papír
  • Fix nebo počítač s tiskárnou
  • Provázek
  • Lepidlo nebo tavná lepicí pistole
  • Nůžky
  • Něco ve tvaru kruhu – sklenička, pravítko s kruhy, lahev aj.

Postup

Pokud nejsme spokojeni se svým písmem, můžeme využít textový editor, ve kterém si napíšete text a vytisknete si jej na tvrdý papír. Jen si dejte pozor, zda to vaše tiskárna zvládne. My jsme doma vždy měli obyčejnou tiskárnu a nikdy neměla problém s tiskem na tvrdý papír, ale nemusí tomu tak být u všech.

Zmenšete si okraje stránky textového editoru na minimum, ať máte text co nejvíc uprostřed.

Další variantou je text vytisknout na obyčejný papír a vlepit jej do přání. Ovšem je nutné to trochu zkrášlit. Variant je opět spoustu. Já jsem si text vystřihla do tvaru srdce, na balicí papír stejného vzoru jako na obálce obkreslila o něco větší srdce a to celé vlepila do přání.

Pokud máte pravidelný tvar kreslete na zadní stranu balicího papíru. V případě, že využijete nepravidelný tvar, musíte kreslit na přední stranu papíru.

V případě, že si v psaní rukou věříte, tento bod vynechejte.

Když napíšete nový rok s velkým N, přejete obdarovanému jen 1 den radosti, tj. 1. ledna.

Z barevného nebo balicího papíru si vystřihněte kolečka ideálního rozměru pro vaše vánoční přání – neměla by být ani příliš malá a ani velká.

Osobně nejraději využívám již použitý balicí papír. Navíc se dají využít opravdu malinké zbytky. Jedno kolečko nechte plné a druhé ze stejného papíru nějakým způsobem vystříhejte nebo do něj udělejte otvory děrovačkou. Nebo použijte dva papíry, které k sobě ladí a nechte kolečka plná. Vaší fantazii se meze nekladou. Pokud volíte verzi s jedním balicím papírem, nezapomeňte si na kolečku, které budete vystřihovat udělat menší kolečko, ať víte, kde máte okraj.

Při kreslení vodících čar na zadní stranu balicího papíru moc netlačte, neboť pokud je moc tenký, vše se propíše i na druhou pohledovou stranu.

Poté si vezměte 2 kolečka a naaranžujte si je na papír. Vezměte si provázek a naměřte si správnou délku ke každému kolečku. Provázky ustřihněte ve správných délkách a nalepte je na papír. Poté nalepte kolečka a připevněte stuhy, lýko, jutový provázek apod.

Poté přání nadepište, napište do nich pár slov, podepište se a můžete je odeslat svým blízkým.