Zkušenosti s polštářem Tempur

Ve svém životě dávám přednost kvalitním věcem. Nejenže chci, aby prospívaly mému zdraví, ale věřím, že mi dlouho vydrží a já tak nebudu zbytečně zatěžovat životní prostředí a ve svém důsledku se mi vrátí i má investice.

S přítelem jsme se tedy rozhodli si do nového domova pořídit polštáře Tempur, které svou cenou mohou leckoho odradit. Na druhou stranu i obyčejné polštáře v luxusních obchodech se blíží této cenové kategorii.

Spojitost s NASA

Základ výrobkům Tempur položili vědci z NASA, kteří vyvinuli materiál, který byl citlivý na teplotu a dokázal rovnoměrně rozložit tělesnou váhu. Tento materiál byl časem uvolněn pro veřejnost, čehož se chytla švédská společnost Fagerdala a dánská Dan-Foam, které pokračovaly ve vývoji materiálu, až z něj udělaly celosvětový fenomén v oblasti matrací a polštářů.

Osobní zkušenost s polštářem Tempur

Osobně jsem vždy měla pouze ten nejobyčejnější polštář, který velmi záhy ztratil svůj tvar a neustále jsem jej musela čechrat. Zároveň jsem nesnášela spaní na zádech, které by lidé měli aplikovat v co největší míře. To se ovšem změnilo pořízením polštáře z paměťové pěny Tempur Traditional Soft. Tento polštář se krásně přizpůsobí mému tělu a podpírá jej tam, kde má.

Někoho možná vyděsí, že jeho velikost 70×50 cm neodpovídá tradiční české velikosti polštářů, ale pro mne je ideální, větší nepotřebuji. I přítel, který byl k jeho velikosti skeptický, se přiznal, že se mu na něm spí mnohem lépe než na obyčejném polštáři. Zároveň odpadá jakékoliv čechrání polštáře, neboť poté, kdy na něj není vyvíjena zátěž, se vrátí do svého původního tvaru.

V obchodě nám poradili, abychom si na něj pořídili speciální povlak, který je elastický a umožňuje tak jeho lepší tvarování. Je sice mnohem hebčí na dotek, ale na druhou stranu se velmi brzy vytahal. Nicméně s tímto povlekem polštáť nikde necestuje tím, jak se v noci převaluji. Když jsem polštář zkusila povléct normálním povlečením, zjistila jsem, že to také není šptané, ale v tím speciálním je to o něco lepší. Nicméně máme kvalitní povlečení od společnosti Veba. A opravdu musím říct, že rozdíl je patrný oproti obyčejnému levnému povlečení.

Povlak polštáře je pratelný a je opatřen zipem.

Po několika měsících používání musím říct, že nákup polštáře Tempur byl skvělou volbou.

Napodobeniny Wellpur

Jak už to tak bývá, vše, co je úspěšné, si žádá levnější napodobeniny. Příkladem je značka Wellpur od společnosti Jysk. Ale na trhu samozřejmě naleznete mnohem víc výrobců.

Nevím, jak je to teď, ale zhruba před 3 lety jsme dostali právě polštářek Wellpur. Ten již svým vzhledem ve mne nevzbuzoval moc důvěry, neboť byl velmi vysoký. To se také potvrdilo a po chvíli mne z něj bolel krk, neboť se nedokázal přizpůsobit.

Nicméně jsem mu nalezla jiný způsob použití. Vzhledem k tomu, že jsem po těžké autonehodě, musím při spánku na boku používat polštář mezi koleny, aby kyčle byly ve správné poloze, jinak mne za chvíli bolí. A musím říct, že k tomuto účelu je skvělý. I když je na něj vyvíjen velký tlak, nikdy se moc nesmrskne, což je pro tento účel výborné. Druhým benefitem je, že se vytvaruje do tvaru nohy a nemá tak tendenci vyklouzávat apod.