Zkušenosti s výběrovým řízením ve společnosti EasyCo

Při hledání práce jsem narazila na pozici v marketingu v pro mne dosud neznámé společnosti EasyCo. Při zkoumání informací jsem zjistila, že se jedná o významného hráče na českém trhu s velkým potenciálem a především zajímavým předmětem podnikání, proto jsem neváhala a přihlásila se do výběrového řízení. Jen pro zajímavost, tato společnost provozuje e-shopy EasyStore.cz a Vogels.cz a přiváží do ČR novinky za světového trhu, které dodává lídrům jako je Alza.cz apod. Přitom se snaží novinky dostat do sektorů, kde lidem s určitými problémy usnadní život. Za mne tedy naprosto skvělá práce!

Pozvánka na pohovor

Hned další den od odeslání CV mi přišel e-mail od pana majitele s pozvánkou na výběrové řízení, což mne velice potěšilo. Domluvili jsme si termín hned na další den, takže se jednalo o velmi rychlé jednání.

Průběh 1. kola výběrového řízení

11. července 2018 jsem se tedy vydala do kancelářské budovy Golden Office, kde společnost EasyCo sídlí. Vyjela jsem do 11. patra, kde mne čekal pan majitel se svým kolegou. V rukou drželi dotazník, na kterém byly klasické pohovorové otázky typu: „Jaké jsou vaše slabé/silné stránky?“, „Co víte o naší společnosti?“ a celá řada dalších. S panem jednatelem jsme si sedli, ale z jeho kolegy jsem příliš dobrý pocit neměla. Přesto jsme si velice dobře popovídali, na základě čehož jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací o jejich projektech, které na internetu nenajdete.

Pan jednatel mne rovnou provedl po kancelářích a ukázal mi, kde co je. Zároveň mi sdělil, že určitě proběhne další kolo výběrového řízení, neboť na nich se vždy podílí i jeho bratr, který zrovna byl mimo kancelář.

Průběh 2. kola výběrového řízení

Do 2. kola jsem šla s úsměvem, neboť jsem věřila, že dobře dopadne. Vzhledem k tomu, že jsem dorazila dříve, čekala jsem u recepce dole než nastane ten správný čas. V tu chvíli okolo procházel 1 z pracovníků společnosti, hned mne poznal a říkal, že mám jít nahoru, ale to jsem se zrovna již připravovala na přesun. Nahoře již byl připravený pan jednatel, který se omlouval, že bratr onemocněl, takže tu opět nemůže být s námi.

Tentokrát jsem však byla usazena do zasedací místnosti s několika úkoly. V prvním jsem měla odpovědět na příspěvky uživatelů na sociálních sítích, v druhém vymyslet kampaň pro mrkvový salát a v posledním navrhnout slogany k nějakým akcím, jestli si to dobře pamatuji.

Výsledek výběrového řízení

I když jsem ze všeho měla dobrý pocit, opět na mne o 4 dny později čekala nepříjemná zpráva sdělená telefonicky. Druhý kandidát prý měl hlubší zkušenosti s větším množstvím marketingových disciplín.

V každém případě jsem ráda, že jsem se poznala s novými inspirativními lidmi a získala nové zkušenosti.