Zkušenosti s Philips Lumea IPL

Již nějakou dobu jsem se ve svém okolí ptala, zda někdo nemá zkušenosti s Philips Lumea IPL. Přístroj bohužel nikdo z mých přátel neměl a referencím uvedeným na internetu se nedá věřit, jelikož si tyto recenze firmy kupují. Nicméně 9. února 2018 jsem přijela z práce domů, kde mne čekalo překvapení od přítele v podobě přístroje Philips Lumea v plné verzi (k zakoupení například na Kasa.cz).

Použití Philips Lumea IPL

V prvé řadě je nutné se oholit, protože přístroj neodstraňuje chloupky sám o sobě, ale jeho paprsky zabraňují růstu chloupků.

Poté je zapotřebí přístroj přiložit k pokožce a nechat jej určit, jakou intenzitu paprsku máte pro ošetření použít. Jedná se o stupnici 1 až 5, přičemž 5 je nejsilnější. Přístroj se musí používat pravidelně s rozestupem nejlépe 7 dní dní, aby paprsky zasáhly chloupky v růstové fázi. Jedná se o relativně dlouhý proces, neboť na každé místo, kde se chcete chloupků zbavit, musíte přístroj Lumea přiložit a zmáčknout tlačítko, které aktivuje paprsek. Vyhnout se ovšem musíte znaménkům.

K přístroji v nejvyšší výbavě jsou k dispozici 4 hlavice, které slouží na různé partie těla. Jednou se ošetřuje podlaží, druhou obličej, další je na intimní partie a poslední je univerzální k použití především na nohy.

Osobní zkušenosti s Philips Lumea IPL

I když mi Philips Lumea v 98 % určí intenzitu paprsku 5, moc ji nepoužívám. Je to sice nejefektivnější, ale zdaleka ne nejkomfortnější. I když všude píší, že se jedná o bezbolestné odstranění chloupků, není to tak úplně pravda. Přístroj totiž chloupky spaluje, takže to štípe a zapáchá spáleninou. Z tohoto důvodu tedy používám nižší intenzitu, protože tím eliminuji štiplavou bolest. Nicméně někdy opravdu zaskučím bolestí.

Pro představu na intimní partie používám intenzitu 3, na většinu pokožky nohou 5, ale s tím, že na citlivější místa nohou používám 4.

Přístroj jsem používala cca 5 měsíců a poté přišla dlouhá pauza z důvodu několika reklamačních procesů, takže jsem s ošetřováním začínala od znova.

Funguje Philips Lumea IPL?

Na tuto otázku je velmi složitá odpověď, neboť výsledky se na každém projeví v jinou dobu a po delším čase. Řekla bych, že na mého přítele, který používal vyšší intenzitu paprsku, to fungovalo dobře, i když ani během 4 měsíců se chloupků zcela nezbavil. Nicméně na mne jsem po 4 měsících spatřovala rozdílné výsledky. Na nohou byl úbytek chloupků celkem velký, avšak ne 100%, zatímco v intimních partiích jen velmi malý. Je to samozřejmě dáno sílou chloupků, neboť tenčích se zbavuje lépe a rychleji.

Po dlouhodobém výpadku používání přístroje z důvodu reklamace, jsem se vším začínala od začátku. Na druhý pokus jsou výsledky výrazně lepší, avšak se dostavily až zhruba po 6 měsících. Na nohou mi rostou jen světlé chloupky a s intimními partiemi jsem rovněž spokojená. Po problémech, kdy jsem se musela holit každý den, se teď holím velmi málo a to jen díky tomu, že někde je pár chloupků, které přežily.

Zhodnocení přístroje Philips Lumea IPL

Po pravdě řečeno musím říct, že jsem od něj očekávala víc. Věřila jsem, že epilace bude opravdu bezbolestná, ale pro mne není. Přítel tvrdí, že to vůbec necítí, ale já celkem trpím. Druhá věc jsou výsledky. V reklamě slibují úbytek chloupků o 92 % po 3 ošetřeních, ale to je naprostý nesmysl. Úbytek začnete reálně spatřovat až po několika měsících, což čítá desítky použití přístroje.

Po roce a půl s Philips Lumea musím říct, že jsem s přístrojem spokojená. Není to sice tak, jak jsem z reklamy předpokládala, ale je pravdou, že se holím velmi ojediněle, takže mi odpadlo spoustu starostí.

Nicméně po téměř 2 letech s přístrojem pozoruji jednu výhodu/nevýhodu. Chloupky na nohách mi začaly růst světlounké, což je na jednu stranu super, ale pro použití Philips Lumea nevhodné, neboť tyto chloupky neumí díky své technologii efektivně likvidovat.

Sdílení přístroje

I když všude naleznete pokyny, že přístroj má používat jediná osoba, nevidím v tom žádné opodstatnění. Lumea se pouze přikládá k pokožce a vysílá paprsek. Součástí balení je ubrousek, kterým se čistí, ale dle mého názoru se jedná o látku, která se používá k čištění brýlí.

V návodu je rovněž uvedeno, že přístroj nemají používat muži na obličej a intimní partie, ale po konzultaci s podporou Philips jsme dospěli k závěru, že je nutné se vyhnout pouze varlatům, na kterých je velmi tenká kůže, a na obličej mužů to nemá smysl, neboť paprsky nedokážou spálit silné vousy.

Reklamace přístroje

Netrvalo to příliš dlouho a po zhruba půl roce se na hlavici přístroje objevily vypálené tečky nebo co to bylo, které evidentně snížily účinnost přístroje.

Když jsme jej reklamovali u společnosti Mall.cz, kde byl zakoupen, po měsíci nám jej vrátili se zamítnutím reklamace a jako důvod uvedli, že se vada neprojevila. Proto jsme přístroj vybalili přímo před zraky prodejce a zeptali se, zda to opravdu nevidí. Potvrdil, že ano. Proto jsme tam přístroj Philips Lumea IPL opět zanechali pro 2. kolo reklamace. Po měsíci jsme byli vyzváni, ať si vyzvedneme nové zařízení. Obrázek o tomto nevhodném jednání si můžete udělat sami.