Zkušenosti s výběrovým řízením ve společnosti ZAPA beton

Vzhledem k tomu, že mne to stále táhne ke stavebnictví, neváhala jsem odpovědět na inzerát společnosti ZAPA beton. Konkrétně se jednalo o pozici marketingového specialisty, na kterou moje zkušenosti odpovídaly požadavkům.

1. kolo výběrového řízení

Do týdne od odeslání životopisu jsem v měla v rukou pozvánku na pohovor. Ten se odehrál v budově společnosti ZAPA beton na Kačerově v Praze. Na něj jsem dorazila o hodinu dříve, takže mne čekalo nepříjemné přešlapování v mrazivém počasí.

Očekávala mne moje případná budoucí manažerka marketingového a obchodního oddělení. Povídaly jsme si o všem možném od mých pracovních zkušeností, silných a slabých stránek, přes testování mých znalostí o společnosti ZAPA beton až po konkrétní návrhy marketingových aktivit a otázky, zda se zvládnu naučit technické záležitosti.

I když mi zpočátku bylo avizováno, že výsledek, zda jsem postoupila do dalšího kola, mi sdělí do konce týdne, dostala jsem rovnou pozvánku do 2. kola výběrového řízení. Měla jsem obrovskou radost.

Přípravy na 2. kolo pohovoru

Druhý den mi volala paní z HR společnosti s termínem 2. kola výběrového řízení. Abych byla připravená na 2. kolo, zpracovala jsem si prezentaci o tom, o čem jsme se bavily s paní manažerkou na 1. kole, neboť mi avizovala, že podobné otázky pravděpodobně přijdou i od pana ředitele.

2. kolo výběrového řízení

Výběrové řízení bylo naplánováno na pondělí na 16 hodinu, ale v Praze jsem musela být již od rána. Celý den mne doprovázely nepříjemnosti od naprosto nechutného oběda, bolestí hlavy a promrzlých nohou, několika odmítnutí z jiných pozic až po ošplíchnutí sněhovou břečkou od bezohledného řidiče. K tomu všemu jsem přijela na pohovor k budově na Kačerově, ale 5 minut před začátkem jsem zjistila, že tentokrát výběrové řízení probíhá v jiné budově společnosti.

Nicméně nenechala jsem se vyvést z míry a s notnou dávkou sebevědomí jsem nakročila vstříc lepším zítřkům.

Před 2. budovou společnosti bylo velmi omezené parkování, ale zbylo na mne poslední místo, které ovšem bylo spíš pro jednostopé vozidlo než pro automobil. U vchodu do budovy jsem čekala poměrně dlouho, neboť na zvonění nikdo nereagoval. Stejný scénář se odehrál i přímo u recepce ve 3. patře, kde nikdo nebyl.

Po delší době se mne ujala paní z HR a usadila mne do zasedací místnosti. Do ní po chvíli vstoupila ještě manažerka HR a pan ředitel původem z Itálie. Jak mám z dovolených zafixované, že Italové jsou velice vřelí a milí, tak tentokrát jsem musela čelit nepříjemným slovům. Nicméně dle mého názoru jsem reagovala velmi dobře a jsem na sebe hrdá.

Dalo by se říct, že 2. kolo bylo totožné jako první, akorát naproti mne seděli jiní lidé.

Výsledek výběrového řízení

V pátek mi volala paní personalistka, že pozici nakonec obsadili interním pracovníkem. Zároveň mi bylo doporučeno se naučit anglicky. To se ale jednoduše říká, ale hůř vykonává.

I když jsem měla od potenciální budoucí manažerky výborné doporučení, nakonec jsem stejně neuspěla.