Zkušenosti s videopohovorem v O2

Světlo světa spatřila nová metoda výběru zaměstnanců – videopohovor. Pokud chcete vědět, co všechno se za tím skrývá, jaké to má výhody a nevýhody, jste tu správně.

Pozvánka na videopohovor

Když mi po pár dnech od odeslání životopisu přišla e-mailová pozvánka, byla jsem velmi šťastná, neboť se opět jednalo o skvělou pracovní pozici v O2. Ale jak už to tak bývá, příliš se mi nehodila doba konání videopohovoru, neboť jsem byla na stavbě bez internetového připojení, veškeré techniky a slušného oblečení 300 km od domova. Takže i když jsem měla na absolvování pohovoru 4 dny, bylo to pro mne málo. Ale co bych neudělala pro svoji budoucnost. Sbalila jsem se a vydala se na cestu domů.

Můžete jej absolvovat kdykoliv chcete.

Nesmírnou výhodou videopohovoru je, že jej můžete absolvovat kdykoliv chcete ve firmou vymezené době.

Přípravy na videopohovor

I když se jednalo o videopohovor, který měl trvat maximálně 6 minut, bez přípravy by se to neobešlo. Bohužel v tomto ohledu je tato forma výběrového řízení výrazně časově náročnější než běžná interview. Problém je v tom, že ne každý má doma reprezentativní prostory a potřebnou techniku.

Takže před přípravou mé vizáže bylo nutné nachystat reprezentativní videokoutek. Samozřejmě to není povinnost, ale já jsem chtěla, aby můj výstup byl profesionální.

Navíc jsem si ještě dopředu otestovala, že mi funguje webkamera i mikrofon. Mám sice businness notebook, ale snažím se předcházet možným hrozbám.

Před samotným spuštěním videopohovoru

Když už jsem se odhodlala se posadit před webkameru, vyhledala jsem si e-mail s pozvánkou, kde se nacházel odkaz na videopohovor. Už tady se objevila chyba, jelikož tam bylo napsané, že link byl platný pouze do včerejšího dne, ale v e-mailu jsem měla uvedenou jinou informaci.

Poté jsem si přečetla pokyny a začala procházet kroky před samotným videopohovorem. Zde nastal kámen úrazu, neboť mi v aplikaci videopohovoru nefungovala webkamera. Věděla jsem, že ji mám v pořádku, ale aplikace s ní nechtěla spolupracovat. Problém jsem řešila minimálně hodinu, takže si asi dokážete představit, jakým způsobem mne to rozhodilo. Navíc jsem věděla, že přítel IT mi nemá jak pomoci, protože je mimo civilizaci.

Když se konečně podařilo aplikaci přemluvit, aby pustila moji webkameru do hry, mohla jsem si vyzkoušet, jakým způsobem videopohovor funguje na zahřívacích otázkách, které se nikam nenahrávaly. Bylo jich tam asi pět, takže i když tvrdili, že si to mohu zkoušet donekonečna, bylo by to k ničemu. Otázky to byly jednoduché, ze života, takže až jsem si navykla na způsob, jakým byly kladeny, vrhla jsem na do akce.

Videopohovor

Funguje tak, že se vám na monitoru zobrazí obraz z vaší webkamery a napsaná otázka položená personalistou firmy. Na zodpovězení otázky máte předurčený čas, který se vám samozřejmě odpočítává na obrazovce.

První otázka ze šesti byla „Jak se právě máte?“. Jak asi mohu odpovědět po takové sérii technických problémů? Další se již věnovaly mne a dané pracovní pozici.

Po ukončení videopohovoru jsem byla naštvaná i smutná, neboť je to tisíckrát horší forma výběrového řízení než klasický pohovor.

Zhodnocení videopohovoru

Z mého pohledu mne tato forma výběrového řízení vůbec neoslovila. Sice jsem videopohovor mohla absolvovat, kdy jsem chtěla, ale čas jsem tím vůbec neušetřila. Jediné, co jsem ušetřila, byly náklady na dopravu do firmy. Dále musím říct, že videopohovor je mnohem obtížnější, jelikož zde není šance si otázky ani na chvilku rozmyslet ani na to vyzdvihnout vaše přednosti. Navíc je výrazně složitější na videopohovoru vypadat profesionálně.

Dokud si to nevyzkoušíte na vlastní kůži, možná to nepochopíte. Mluvit do obrazovky, ve které se vidíte a musíte si číst otázky a hned na ně odpovídat, není nic příjemného.

Také bych očekávala, že aplikace odešle e-mail nebo něco o úspěšném doručení videopohovoru k personalistovi, ale to se nestalo. Ani po ukončení zde nebyla informace o úspěšném odeslání videopohovoru.

Výsledek videopohovoru

Negativní výsledek mi byl sdělen do týdne od absolvování.

Další výběrová řízení ve společnosti O2

Ve společnosti O2 jsem ještě mimo jiné absolvovala assessment centrum do oddělení CVMassessment centrum na pozici ambasadora OGuru.